#duurzaamin2019: project mancave

dinsdag 12 maart 2019


Al maanden zitten we te popelen om aan ons volgende interieurproject te starten. Op de bovenste verdieping wacht namelijk de grootste ruimte van het huis op een make-over. De vorige eigenaars knapten de zolder volledig op (van de isolatie tot de versteviging van de vloer) en maakten er een soort mezanine van die mooi één geheel vormt met de kamer eronder. De ideale ruimte voor een master bedroom... of een mancave.

Laat me misschien eerst even verduidelijken hoe wij onze 'mancave' zien. Het is namelijk niet de bedoeling dat het een boys only ruimte wordt, maar eerder een soort lounge waar we met ons tweetjes gezellig een film kunnen kijken, met vrienden iets kunnen drinken of gewoon in alle rust een boek lezen. Een soort extra woonkamer quoi. Hét statement item van de lounge to be, hebben we al. Een knalrode imitatie Chesterfield die we ooit met onze allereerste, zuurverdiende Ecocheques op de kop tikten. Een pronkstuk die het uitgangspunt van de inrichting moet worden. 
Voortbordurend op ons centerpiece, beslisten we al snel dat we van onze ruimte een soort old English bar wilden maken, compleet met torenhoge boekenkast en wereldbolbar. Met dat thema in het achterhoofd, sloegen we de voorbije maanden al behoorlijk aan het hoarden. En dat eigenlijk vooral bij EcoShop, de Kringwinkel en kleine tweedehandswinkels. Preloved stukken zorgen namelijk niet alleen voor authenticiteit in ons interieur, maar zijn ook duurzaam en vertellen een verhaal. Zo tikten we nog 2 leuke oude sofa's op de kop, een roze en een bruine (het roze exemplaar zag je hier), en startte ik ook met het verzamelen van oude apothekersflessen. 


En omdat het uitgangspunt van onze make-over een duurzaam op de kop getikt item is, hebben we - onder de noemer #duurzaamin2019 - besloten om ook zoveel mogelijk andere elementen van onze mancave zo ecologisch mogelijk te houden. Onbegonnen werk, denk je? Helemaal niet. We checkten gewoon de website van Edenred Belgium om uit te pluizen waar je overal met Ecocheques kan betalen, het ideale referentiekader voor onze ecologische aankopen. Dit is wat voorlopig nog op ons to buy lijstje staat: 

▴ Levis-verf (bij Hubo of Gamma bijv.)
▴ een tweedehands apothekers- of boekenkast (bij Ecoshop of de Kringwinkel bijv.)
▴ een energiezuinige minifrigo (bij Ikea of Mediamarkt bijv.)
▴ een uitgebreide selectie tweedehandsboeken
▴ duurzame accessoires en kleine meubelstukken (in Gent bij YAYA en JUTTU bijv.)

Je steentje bijdragen aan een beter milieu hoeft dus niet moeilijk te zijn. Een paar weloverwogen keuzes zorgen er al voor dat je ecologische voetafdruk daalt. Benieuwd naar de make-over? We keep u posted via Instagram en hier uiteraard!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Edenred Belgium en Ticket Ecocheque. Maar wees gerust, wij werken enkel samen met merken waarvan wij vanuit ondervinding 100% tevreden over zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten