Sleeping beauty: 5 tips voor het perfecte schoonheidsslaapje

vrijdag 15 maart 2019
Slaap is niet enkel belangrijk voor je innerlijke rust, concentratievermogen en energiepijl. Een goede nachtrust zorgt er ook voor dat je huid in conditie blijft. Uit onderzoeken is namelijk gebleken dat slechte slapers sneller last krijgen van een vale en droge huid, fijne lijntjes en zichtbare rimpels. Voldoende slapen is dus de boodschap. Met de volgende tips krijgt je schoonheidsslaapje nog een extra boost. Mooier worden terwijl je slaapt? Yes please!LIPPENBALSEM
Vermijd kloofjes in je lippen door ze 's avonds te verzorgen met een voedende lippenbalsem. Op mijn nachtkastje ligt al even de NUXE Stick lèvres haute nutrition 8H. 99% van de bestanddelen zijn van natuurlijke afkomst: van bijenwas tot amandel- en kokosolie. De stick zorgt ervoor dat scheurtjes zich snel herstellen en dat de lippen minder droog zijn. Kissable lips: check.

LUCHTBEVOCHTIGER
Wist je dat het vochtpercentage in de lucht een invloed heeft op je huid? Wanneer de lucht te droog is, voelt ook de huid droger aan en kan er zelfs irritatie optreden. Tijdens de koude wintermaanden komt dit het vaakst voor, omdat centrale verwarming lucht droger maakt. Maar ook tijdens warme zomerdagen kan de lucht vochtarmer zijn dan normaal. Met een luchtbevochtiger zorg je er alsnog voor dat je huid niet dehydrateert Aangezien je zo'n 8 uur per dag in de slaapkamer doorbrengt, is dit dus de ideale plaats om van zo'n toestel te voorzien. Op mijn verlanglijstje staat al een tijdje de luchtbevochtiger en luchtreiniger combi van Philips.OVERNIGHT SERUM
Schoonheidsproducten die claimen dat ze je huid 's nachts volledig herstellen, zijn er te over. De een al wat effectiever dan de ander. Mijn persoonlijke holy grail? De Estée Lauder Advanced Night Repair. Die gebruik ik in combinatie met een aantal andere producten uit het Estée Lauder-gamma: de Micro Cleansing Balm om mijn huid te reinigen en de Eye Supercharged Complex. Pro-tip: oogcrèmes en -serums breng je aan met je ringvinger. Die is het zwakst en oefent net genoeg druk uit op de huid rondom je oog zonder het te beschadigen.

ZIJDEN KUSSENSLOOP
Een kussensloop uit zijde zorgt er niet alleen voor dat de conditie van je huid behouden blijft - zijde is hypoallergeen en antibacterieel én voorkomt namelijk dat je huid 'kreukt' wanneer je je gezicht tijdens het slapen in je kussen duwt - maar zorgt er ook voor dat je haar blijft glanzen. Zijde helpt je haar namelijk om vocht vast te houden en neutraliseert statische elektriciteit. Hello shiny hair!

SLAAP MET JE HAAR VAST
Elke dag je haar wassen, wordt door heel wat experts afgeraden. Dat betekent dus dat we vaak met 'vuil' haar gaan slapen. Om te voorkomen dat de viezigheid die overdag in je haar is achter gebleven en haar natuurlijke oliën zich - al dan niet via je kussen - een weg banen naar je huid, doe je je haar dus beter in een staart of knotje wanneer je gaat slapen. Om mijn haar niet te beschadigen, bind ik het altijd samen met een Invisibobble, een soort rekkertje dat de druk op het haar verdeelt zodat het niet beschadigd raakt en niet met een knik achterblijft.

Happy World Sleep Day!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten