#binomeathome: onze woonkamer

maandag 3 december 2018
Van alle ruimtes in ons nieuwe huis is de living ongetwijfeld de moeilijkste plek om zowel sfeervol als functioneel in te richten. Met z’n 13 vierkante meter zijn de mogelijkheden namelijk erg beperkt. We zijn er nog lang niet; de zetel moet nog vervangen worden, de muren zijn nog kaal en de shutters aan de ramen worden pas over 3 maand geplaatst, maar desondanks zijn we nu toch al bijzonder trots op de evolutie van onze mini-woonkamer.

Onderaan vind je de voor/na van onze woonkamer.
zetel: IKEA, kussens: H&M Home, HEMA en vtwonen / groen tafeltje: Intratuin, vaas met katoentakken: Bloomon / wit tafeltje: IKEA, bruin-groen vaasje: HK Living, glazen bolvaasje: Serax, glazen vaasje: vintage, schaaltje: Serax / gouden trolley: vintage

Hoe verliefd ik ook was op ons nieuwe huis, de kille witte tegelvloer die over de volledige benedenverdieping werd geplaatst, was voor mij een echte doorn in het oog. De vloer uitbreken zagen we echter niet zitten. Daar hadden we noch geld noch tijd voor. En dus gingen we op zoek naar een praktische én duurzame oplossing. Een aantal maand voordien hadden we op Batibouw naar vloeren gekeken, en de felgekleurde stand van Floorify was me bijgebleven. Ik deed wat research – las reviews online, contacteerde een collega journaliste die ook een vloer van Floorify had geplaatst en ging bij een houthandelaar in de buurt verschillende stalen bekijken – en viel vervolgens als een blok voor de Floorify ‘Cognac’, vinyl met een warme houtlook. Die plaatsten we uiteindelijk niet alleen in de woonkamer, maar lieten we ook doorlopen in de eetkamer en keuken. Op die manier voelt de benedenverdieping aan als één ruim geheel. Absolutely love it!
-->


4 X WAAROM WIJ VOOR EEN FLOORIFY-VLOER HEBBEN KOZEN

 • Kan bovenop een bestaande vloer geplaatst worden
  Dit was voor ons een echte must. We wilden in geen geval de tegelvloer op de benedenverdieping uitbreken. De tegelvloer nog even goed proper maken, de ondervloer plaatsen en het klikken kon beginnen.
 • Makkelijk zelf te plaatsen
  Akkoord, het vraagt een beetje handigheid, maar eens je het goed door hebt, is de vloer in geen tijd geplaatst. 
 • Ze zijn kras- en vlekbestendig en waterproof
  Kinderen zijn er nog niet, katten wél. En geloof me, die maken het soms nòg bonter dan een enthousiaste peuter. Van haarballen tot sprintsessies door de woon- en eetkamer - we hoeven ons geen zorgen te maken.
  We trokken de vloer ook door in de eetkamer en keuken, waardoor ze niet alleen vlek- maar ook waterbestendig moest zijn (ik ben niet de meest propere keukenprinses). Intussen ligt de vloer er al zo'n 3 maand en is er nog geen vlekje of putje te bespeuren. 
 • Net een echte houten vloer
  Raar maar waar: het vinyl ziét er ook uit als een houten vloer. Op de planken wordt in reliëf de afdruk van een echte houten plank 'geprint', waardoor de vloer er niet alleen echt uitziet, maar ook echt aanvoelt. Bovendien neemt het vinyl ook de omgevingstemperatuur op, zodanig dat hij, net zoals een echte parket, warm aanvoelt.


schelpenketting: uit Bali / kommetje met schelpen: Serax / witte karaf: Pitch + Gum / glazen doos met schelpen uit Bali: JUTTU / vaasje: HK Living

VOOR/NA
We maakten van onze woonkamer een gezellig nest door de kille vloer te vervangen door vinyl met een warme houtlook en door te kiezen voor gouden accenten. Snel volgt ook nog een cognackleurige zetel en worden onze ramen voorzien van houten shutters die het totaalplaatje nog gezelliger zullen maken.
Het geheel bleef luchtig dankzij de combinatie van wit en Eucalyptus - de ideale kleur om bij tot rust te komen.


Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Floorify. Maar wees gerust, wij werken enkel samen met merken waarvan wij vanuit ondervinding 100% tevreden over zijn.

-->

2 opmerkingen: