Waarom brunch het nieuwe diner is

zondag 16 december 2018

Hoog tijd om nog eens met vrienden af te spreken? Of hebben je tantes en nonkels je nieuwe stulpje nog niet gezien? Misschien heb je wel nood aan een momentje met het hele gezin? Dit is waarom je ze dit keer niet uitnodigt voor een diner, maar voor een brunch.2 IN 1
Je eet twee maaltijden op één moment. Dat wil zeggen dat je twee keer (!) zoveel mag eten als je tijdens een normaal etentje zou doen. Bovendien is er bij een brunch vaak een uitgebreid buffet waaruit je kan kiezen. Bovendien hoéf je zelfs niet te kiezen. You can have it all. Kunnen we vanaf nu elke dag brunchen, pretty please?


ZOET EN ZOUT DOOR ELKAAR

Waar je tijdens een diner moet wachten tot het eind om zoetigheden naar binnen te spelen, mag dat bij een brunch al vanaf het begin. Sterker nog, je eet gewoon zout en zoet door elkaar. Wafeltjes met avocado en een eitje? Yes please. Pancakes met blauwe bessen en maple syrup? Bring it on!  LANG SLAPEN

Wie tijdens de week vroeg moet opstaan, slaapt in het weekend graag uit. Of da's bij ons toch het geval. En dan is zo'n brunch ideaal. Geen ultrahangover vriendinnen of knorrige neefjes én je kan zelf net iets langer slapen!

JE MAAKT ALLES MAKKELIJK OP VOORHAND

Van het pannenkoeken- en wafeldeeg tot de vulling voor de quiche, de granola en de fruitsla. Heel wat brunchgerechten bereid je met gemak de dag op voorhand voor. Brood en koffiekoeken bestel je bij de bakker. Een efficiënte keukenprins(es) heeft dan ook maar een uurtje meer nodig om alles klaar te zetten (van de gedekte tafel tot het buffet).

FOTO'S NEMEN 

Bij kunstmatig licht of sfeervol kaarslicht foto's nemen, is geen sinecure. Herinneringen aan die leuke get together vastleggen is dan ook vaak moeilijker dan gedacht. Dat ligt wel even anders bij een brunch. Met een beetje geluk valt er in jouw eetkamer voldoende natuurlijk licht binnen waardoor je de mooiste beelden kan maken!

Van tafellaken tot bestek en servies voor een feestelijke brunchtafel, je bestelt het allemaal via Collishop. Het servies op de foto's vind je hier.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Collishop. Maar wees gerust, wij werken enkel en alleen samen met merken waar wij volledig achter staan en die kwaliteit leveren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten