#binomeathome: onze veranda + gang

maandag 14 januari 2019
De veranda in ons nieuwe huis was voor de vorige bewoners louter een doorgang naar het koertje. Ze verzamelden er hun papier/karton en PMD en hadden er een aantal plantjes staan. Veel hadden ze er niet in aangepakt; zo waren de muren na de renovatie - zo'n 10 jaar geleden - nooit van een likje verf voorzien en was de vloer in slechte staat (lees: barsten en vlekken die er niet meer uit te krijgen waren). Het kriebelde bij mij dus al van in het begin om van de veranda een leuk verlengde van onze keuken te maken, die in de zomer ideaal zou zijn om in te ontbijten en tot rust te komen. Tijdens de renovatie begreep ik echter pas hoe de vorige bewoners de plek altijd als een praktische ruimte hadden beschouwd. Het bleef weken aan een stuk de opslagplaats van verfpotten, werkmateriaal en rommel waar we geen blijf mee wisten. Maar dat is nu eindelijk anders!

Onderaan vind je de voor/na van onze veranda en gang.krukje: vintage, kussen: Casa / stoel: vintage, kussen: HK Living via JUTTU

Onze gang was eveneens aan een make-over toe. Net als in de woon- en eetkamer lag ook hier een kille witte tegelvloer. Die was niet alleen koud maar werd ook meteen vuil. Best vervelend als je weet dat we elke avond onze fiets de gang binnenrijden en onze voeten wel eens vergeten te vegen.krukje: vintage, kussen: Casa / stoel: vintage, kussen: HK Living via JUTTU

mand: via JUTTU, kussens: Urban Nature Culture en Blokker


In het artikel over onze woonkamer vertelde ik al dat de oude vloer uitbreken geen optie was voor ons, en dus gingen we op zoek naar een ander makkelijk, betaalbaar en vooral 'snel klaar' alternatief. Omdat we erg tevreden waren over de Floorify 'Cognac' in de living en eetkamer, kozen we ervoor om ook in de veranda en gang een stoot- en krasvaste vinylvloer te plaatsen. Net nieuw in het Floorify-gamma én al maanden alomtegenwoordig op mijn Pinterest board: terrazzo. 
tafeltje: vintage / gouden plantenpot: Madam Stoltz via JUTTU / cactus in terrapot: plantenwinkel / kaders: HEMA, lamp: Fisura via JUTTU

VOOR/NA VERANDA
Aangezien de veranda met voorsprong mijn lievelingsplek in het nieuwe huis is (want veel licht!), moest en zou het een stijlvolle chill spot worden, een plek waar ik mooie foto's kan maken, magazines kan lezen en 's ochtends krachten kan opdoen. We kozen dan ook voor een warm okergeel, een kleur die energie opwekt en het licht weerkaatst. De rest van de muren hielden we wit, als een blanco canvas waar we achteraf nog mee aan de slag kunnen (ik ben gek op prints en foto's aan de muren). De aankleding stelt momenteel nog niet zoveel voor, da's een projectje voor de eerste helft van 2019. Nu zijn we vooral blij dat alles geverfd is, de plintjes gezet zijn en alles netjes gepoetst is!

vaas links op vensterbank: HEMA, vaas rechts op vensterbank: Urban Nature Culture via JUTTU

VOOR/NA GANG
We kozen ervoor om de originele lambrisering in de gang te behouden en alles met een likje verf (zo'n 3 lagen om precies te zijn) op te frissen. Het werd een combinatie van wit en goudbruin (Spiced Honey van Levis, de kleur van het jaar 2018), een kleur die ook in de vlekjes in de terrazzoprint terugkomen. En over die vlekjes gesproken, die zorgen ervoor dat het niet opvalt wanneer ik eens vergeten te stofzuigen ben of we onze voeten vergaten te vegen. Handig!

EEN NIEUWE FLOORIFY VLOER IN 5 STAPPEN

 1. Plinten weghalen
  Breek de oude plinten uit en pleister de muur opnieuw egaal indien nodig.
 2. Vloer proper maken
  Zorg ervoor dat de tegelvloer volledig proper is. Stofzuig en dweil zodat er geen enkel stofje overblijft.
 3. Ondervloer leggen
  Snijd de ondervloer op maat en kleef de stukken aan elkaar vast met sterke tape.
 4. Vloerpuzzel leggen
  Bekijk op voorhand hoe je de vloer zal plaatsen om zo weinig mogelijk snijverlies te hebben en zorg ervoor dat je op geen enkele plaats een dubbele print hebt (2 tegels met dezelfde print die naast elkaar liggen).
 5. Vloer leggen en plinten plaatsen
  Snijd de vinyltegels op maat en laat het klikken beginnen. Nadien plaats je de plinten met montagelijm. Opgelet: zorg ervoor dat de tegels geacclimatiseerd zijn. Leg ze minimaal 12 uur op voorhand horizontaal in de ruimte waar ze geïnstalleerd zullen worden.
Voor de gedetailleerde uitleg kan je hier terecht.
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Floorify. Maar wees gerust, wij werken enkel samen met merken waarvan wij vanuit ondervinding 100% tevreden over zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten