#binomeathome: onze keuken

maandag 26 november 2018
Toen we begin augustus startten met het opknappen van ons huis, was het initiële plan om enkel de badkamer volledig te renoveren. De keuken kon wel wachten. Die had z'n beste tijd gehad, maar zou er met een likje verf en een grondige poetsbeurt wel nog even mee door kunnen. Of dat dachten we. Tot we er effectief iets wilden klaarmaken tussen het renoveren van de badkamer en het schilderen van de kamers door en beseften dat zo'n oude keuken noch voor ons goed humeur noch voor onze gezondheid een goed idee was. Enter een volledig nieuwe keuken!

Omdat we niet van plan waren om maanden te wachten op de plaatsing van onze droomkeuken (we hadden exact 1 maand vooraleer we verhuisden van ons appartement naar het huis) en we al heel wat van onze zuurverdiende centjes hadden uitgegeven aan de (renovatie)kosten die met de aankoop van een ouder huis gepaard gaan, kozen we voor een IKEA-keuken. Die worden niet alleen snel geleverd, maar zijn ook nog eens verrassend kwalitatief én budgetproof.

Onderaan vind je de voor/na van onze keuken.

keuken: IKEA - Ringhult, vloer: Floorify - Cognac

poster: MIAT Gent / blauwe kruik: tweedehands / wit bloempotje: IKEA, peper-en zoutvat: JUTTU, beige keramieken mokken: Atelier Ansofie, blauwe kom: HKLiving / meerkleurige mokken: HKLiving, cornflakesdoos: Kellogg's, djar: tweedehands / witte bloempot met pannenkoekplant: IKEA, theepot + suikerpot: HKLiving / roze krat: Evian

ZO HAALDEN WIJ HET MEEST UIT ONZE KLEINE KEUKEN
  • We verfden de volledige keuken wit en kozen voor tegels en keukenkasten met een glanzende finish. Lichte tinten en glimmende materialen weerkaatsen het licht en maken zo de ruimte optisch groter. 
  • Aangezien we maar over een beperkt aantal vierkante meters beschikten, werkten we in de hoogte en lieten we geen enkel plekje onbenut. Aan de rechterkant van de keuken, boven de kookplaat en het werkblad, plaatsten we hangkasten en ook boven de koelkast voorzagen we extra opbergruimte. Om het geheel luchtig te houden, kozen we aan de muur boven de microgolfoven een open hangkastje.
    Onder de oven plaatsten we nog een extra lade en tussen de koelkast een het kookvuur voorzagen we ruimte voor een kruidenlade.
  • Toen we onze keuken bij IKEA gingen bestellen, hadden we op voorhand online een plan uitgetekend. Dat plan bekeken we vervolgens met een van de IKEA-keukenmedewerkers die het voor ons finetunede. Zo hadden we bijvoorbeeld niet goed nagedacht over de plaats van onze vaatwasser en werd ons aangeraden om naast onze kookplaat iets meer ruimte te voorzien. Wat ons betreft is advies inwinnen bij mensen met kennis van zaken dus een echte must.
  • We plaatsten op de originele witte tegelvloer klikvinyl van Floorify in een warme tint (Cognac) en trokken die door in de eet- en woonkamer. Op die manier voelen de verschillende ruimtes aan als een geheel, wat opnieuw optisch verruimend werkt.
muurdecoratie: Doing Goods

ONZE STIJL
Om onze keuken licht en luchtig te houden, gingen we voor een zwart-witte basis. Die vulden we aan met plantjes en een aantal kleurrijke accenten (hoe leuk is dat roze Evian-kratje?)
Omdat we het IKEA-showroomgevoel wilden vermijden, gingen we op zoek naar details om de keuken net dat tikkeltje persoonlijker te maken. Zo kozen we - na een wekenlange zoektocht - voor matzwarte handgrepen en hingen we een Tomado-rekje aan de muur als subtiele eyecatcher.


werkblad: IKEA - Säljan mineraalpatroon, gouden plantenpot: Madam Stoltz / handvaten: YG-Design, handzeep: Arket, koffiemachine: Dolce Gusto, blender: Philips


VOOR/NA
Wat de indeling betreft, is de keuken zo goed als hetzelfde gebleven. De sfeer daarentegen is helemaal anders: warmer en lichter! Hoewel we al heel erg tevreden zijn met het resultaat, zijn er nog wel een aantal zaken die moeten gebeuren. Zo moet de deurklink aan de deur naar de berging bijvoorbeeld nog vervangen worden door een mooi matzwart exemplaar en willen we de spots op termijn nog vervangen door een statement lamp. We keep you updated!Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Floorify. Maar wees gerust, wij werken enkel samen met merken waarvan wij vanuit ondervinding 100% tevreden over zijn.

1 opmerking: