Onze favoriete adressen in Oostende

donderdag 24 augustus 2017
Net als vorig jaar roept beroepsgentenaar Jan Matthys ook deze zomer zijn medegentenaars op om massaal naar Oostende te trekken. De West-Vlamingen blijven naar zijn goesting nog teveel plakken in Gent en dus is het volgens hem hoog tijd dat ook wij - Gentenaars - een stuk van West-Vlaanderen innemen. En niet zomaar een stuk, maar de 'koningin der badsteden'.

Oostende is, als we Jan mogen geloven, wa de max en zeker tijdens de zomer. Wij trokken er op zijn vraag op uit om de leukste Oostendse adressen en activiteiten te ontdekken. Ideaal voor zij die er nog last minute even op uit willen of voor studenten die na den blok eindelijk terug buiten kunnen komen!

LEOPOLD HOTEL
Van Iseghemlaan 110

Een luchtige, moderne inrichting, zachte bedden, een smakelijk ontbijt en een centrale ligging, Leopold Hotel is de ideale uitvalsbasis voor een weekend Oostende.

Rituals-producten in de badkamer.
Je kan er Starbucks on the go bestellen.


DESIGN OOSTENDE BY JANSSEUNE
Koninginnelaan 52 / Kursaal-Westhelling 4

Interieurliefhebbers komen thuis bij Design Oostende in de Koninginnelaan of aan het Kursaal. In deze lifestyle en designshops van de familie Jansseune sieren merken als Iittala, Kartell, Hay, Monsieur Tricot en Tom Dixon de rekken en word je met plezier van interieuradvies voorzien!

Regenboog-plaid van Missoni.
De zwevende lampen en plantenhouders van Flyte.



FERM
Vlaanderenstraat 5 / Sint-Paulusstraat 38

Met Ferm heeft Oostende er een conceptstore van formaat bij. Hier vind je niet enkel kledij, maar ook interieuritems, gadgets, juwelen en nog zoveel meer. Sinds kort heeft de shop in de Vlaanderenstraat er trouwens een broertje bij, Ferm Homme, een winkel met mancave allures waar je naast kledij voor hem ook o.a. gin, boxershorts en electronica shopt. Bovendien kan je er tussen al dat winkelen door ook even uitrusten in de rooftop bar. Cool!

Donkerblauwe jurk met kanten rug van Samsøe & Samsøe.
De FERM-kledinglijn.





GALLERIE BEAUSITE
Albert I-promenade 39

Een koffiepauze met zicht op zee? Gallerie Beausite is the place to be. Het interieur van deze koffie- en lunchplek is bont allegaartje van stijlen en deco-items. En dat is helemaal niet zo vreemd als je weet dat Gallerie Beausite eigenlijk geen echt restaurant is maar een kunstgalerij en (vintage) conceptstore. Snuister er tijdens het nippen van je koffie zeker eens rond, je weet nooit welke interieurparel je er tegenkomt!

Matcha thee en warme chocolademelk met marshmellows.
Verse apple crumble.





#GINOBOUTIQUE
James Ensorgaanderij 20-22

Wie dacht dat fietsenwinkels per definitie saai en grijs waren, ging duidelijk nog nooit langs bij #ginoboutique, een lifestyle fietsenwinkel in de prachtige overdekte James Ensorgaanderij. Hier shop je de origineelste fietsitems (van fietspakjes tot drinkbussen, fietsbellen en helmen) maar ook gadgets en zelfs kledij.

Het uitgebreide aanbod steps op de bovenverdieping (want steps zijn supercool).
De T-shirts van BITCHPLEASE ANTWERP.




LOUIS
James Ensorgalerij 24

Als er één etalage is die in de James Ensorgallerij in het oog springt, is het die van mannenkledingzaak Louis wel. Sinds kort kan je hier naast stijlvolle items van merken als John Miller, Thomas Bradly en Goodyear ook de hilarische pakken van OppoSuits krijgen. Een aanrader voor al wie deze zomer extra wil opvallen!

Het dollar bill OppoSuits-pak.



 BARISTAS N°75
Christinastraat 75

Bij Baristas N°75 ben je niet enkel aan het juiste adres voor een dampende tas koffie, maar bestel je ook smakelijke en gezonde lunches. Er is een vaste kaart, maar de suggesties veranderen regelmatig. Neem dus zeker een kijkje op het suggestiebord vooraleer je bestelt. 

Iced coffee.
Quiche met aardappel, kaas en ui.



PIED DE POULE
Koningstraat 19

Als er één winkel is in Oostende waar ik m'n hart verloren ben, dan is het Pied de Poule wel. Het interieur is even verfijnd als haar merken, en dat zijn niet van de minste. Denk aan Ganni, IRO, The Kooples, Maison Kitsuné, Alexander Wang en nog zoveel meer. Een echte must wanneer je in Oostende bent!

De geweldig fotogenieke tandpastatubes van Marvis en parfumflesjes van Replica.
Paarse mantel van Ganni.






RESTO MARINA
Albert I-promenade 9

Onder de noemer 'het moeten niet altijd mossels zijn', gingen wij voor Italiaans op de zeedijk in Oostende. Resto Marina kreeg van Gault Millau een dikke 14/20, en dat verbaast ons helemaal niets. Eerlijk toegegeven, ik had nooit gedacht dat de Italiaans keuken zo verfijnd kon zijn!

De in het midden van de zaal opgeklopte sabayon (extra punten voor het showgehalte)!


------------------------ ENKEL DEZE ZOMER ------------------------

DISNEY SAND MAGIC
tot en met zondag 1 oktober 2017
Zeeheldenplein

Deze zomer brengt Oostende de magie van Disney naar haar strand. Aan het Zeeheldenplein werden namelijk een handvol Disney-figuren in het zand opgetrokken. Van Johnny Depp in Pirates of the Caribbean tot Elsa van Frozen en Carl van Up. Meezingen met de Disney-hits die er gespeeld worden is obligatory.





SUMMER OF LOVE
tot en met zondag 1 oktober 2017
Fort Napoleon,Vuurtorenweg 13

Het Oostendse Fort Napoleon staat deze zomer helemaal in het teken van fotografie. De Standaard organiseert er namelijk de expo Summer of Love, waarbij hedendaagse fotografen en antwoord bieden op beelden uit de sixties. Met beelden van o.a. Lieve Blancquaert, Frederik Buyckx en Jérôme Sessini.










3D MAGIC & FUN
tot en met zondag 3 september 2017
Kursaal Oostende, Kursaal-Westhelling 12

Eerlijk toegegeven, deze expo is eerder iets voor kinderen. Toch hebben we ons kostelijk geamuseerd... Met hilarische foto's als gevolg!

24 uur in 1 minuut en 43 seconden. Het kan! Check snel de video hieronder.


See you in Oostende?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten