48 uur in Hasselt: hier moet je heen

zaterdag 14 augustus 2021

VISIT HASSELT

Obligatoir wanneer je een nieuwe stad ontdekt: langsgaan bij het toeristisch infokantoor van de stad. Hier kan je gratis een stadsplan ophalen (handig!) en kom je te weten welke activiteiten er in de spotlights staan. Tijdens ons bezoek stond alles in het teken van de Hasseltse MuziekTour. Via een digitale stadswandeling met QR-codes kom je te weten waarom Hasselt nu precies de muziekstad bij uitstek is. Stijn Meuris vertelt je er hier alvast alles over.

Doen: een HasPas kopen. Met die pas krijg je toegang tot de verschillende musea in Hasselt en de Japanse Tuin en krijg je bij sommige winkels, bars en restaurants ook leuke/lekkere extra's.



Good to know: de adresjes staan niet in een bepaalde route. De binnenstad van Hasselt is niet erg omvangrijk, de kans dat je alle adresjes spontaan tegenkomt is dus groot. 

Deze lijst is niet 100% volledig. Nog enkele adressen die we omwille van tijdsgebrek/gesloten/... niet konden fotograferen maar die zeker ook de moeite zijn:

JADE (kledij) - Moka Tales (interieur en heddedingen) - Sessa (kinderkledij en -hebbedingen) - OUI (kledij, interieur, juwelen) - King Kong (koffiebar)


BLOS


Beauty store waarbij nichemerken en minder bekende, upcoming merken de rekken sieren. Eigenares Kim Maes werkte vroeger als visagiste en heeft een echte passie voor huidverzorging. Ze zweert dan ook bij producten van hoge kwaliteit met hoogwaardige ingrediënten.

Merken: Susanne Kaufmann, Verso, F. Miller, Grown Alchemist ...


meer info 




LES SOEURS

Bij concept store Les Soeurs kan je terecht voor kledij, juwelen en lifestyle hebbedingen als vazen, boeken, kaarsen, drank etc. 

Merken: Y.A.S., MbyM, Gimber, Edited, Second Female ...



GIGASWING

Eentje voor de muziekliefhebbers: GigaSwing is de place to be voor al wie graag tussen oude en nieuwe cd's en vinyl snuistert. Eigenaar Luc Bertels verzamelde er een indrukwekkende muziekcollectie en raadt je met plezier nieuw muziekvoer aan. Zelfs als je niet meteen een groot muziekfan bent is een stop bij deze winkel een must! 



MODEMUSEUM
Expo: Activewear

Op dit moment loopt in het ModeMuseum de expo 'Activewear' waarin met stukken van bekende en minder bekende ontwerpers aangetoond wordt welke invloed de sportwereld op mode heeft. Gastcuratoren Elodie Ouédraogo en Olivia Borlée lazen de teksten voor de audioguide in. Ook manlief Jeroom Snelders nam enkele teksten voor z'n rekening en die toveren - hoe kan het ook anders - gegarandeerd een glimlach op je gezicht. 

HasPas: gratis toegang




POCOMATTO

Hip Italiaans restaurant met een uitgebreide variatie aan pastagerechten en antipasti. Het restaurant is erg populair en er zijn niet erg veel tafeltjes waardoor reserveren aangewezen is.



BOKTOR

Unieke tweedehands boekenwinkel waar je ook een koffie kan bestellen én opgezette kevers kan bekijken (en kopen). De klemtoon ligt hier vooral op klassiekers en antiquarische boeken.



HENDRIKSHUIS

Lifestylewinkel waarbij de focus ligt op duurzaamheid. Je kan er terecht voor tweedehandsspullen en duurzame creaties van opkomende Belgische merkjes. 

Bij het Hendrikshuis hoort ook een vintage loft waar je kan overnachten. 

HasPas: een gratis FlagBag



ZIN.

Wie houdt van vintage met klinkende namen zit goed bij ZIN. Hier shop je zowel kledij als accessoires van merken als Delvaux, Gucci en YSL.




LA BOTTEGA 

Concept store met kledij, schoenen, accessoires, interieur en hebbedingen. Je kan er zowel voor grote namen als Dries Van Noten en A.F. Vandevorst maar ook 'kleinere' merken als Komono, Essentiel, Catwalk, Fabienne Chapeau en Gestuz terecht. Een groot aanbod aan Belgische mode!

Merken: Julia June, Mieke Dierckx, Kaai Bags, Komono, Hvisk, Kunoka, Liu Jo ...













KLATCH BAR 

Gezellige koffiebar in een rustig zijstraatje, dichtbij Visit Hasselt. Je kan er ook ontbijten en lunchen of een stuk taart bestellen.

HasPas: gratis koffie + lekkers (wij hadden keuze uit chocolade, jenever of advocaat)



PEAS

De lekkerste vegan kaneelrollen in een Instagrammable interieur. Peas won met haar cinnamon rolls zelfs al verschillende awards. Wat ons betreft is dat helemaal terecht!



TWENTY SECOND VINTAGE

Extra street cred toevoegen aan je kleerkast? Twenty Second Vintage heeft wat je zoekt! Van coole jeansjassen tot trainingspakken, leuke shirts en jurken.



L'APERI VINO

Gezellige bar/restaurant met een uitgebreide apérokaart. Je kan er naast fingerfood ook gewoon elk een gerecht bestellen.
 
HasPas: aperohapjes bij een consumptie (niet op de foto - ze waren al op en we hadden nog zin in patatas bravas 🙈)




BUON'EATALIA

Heerlijk Italiaans restaurant waar de lekkerste pizza's en pasta's op de kaart staan. Het hapje vooraf en de zoetigheden bij de koffie maken je restaurantbezoek tot een heuse totaalervaring. Reserveren is een must!



TWEE X KADET

Twee x Kadet was vroeger een kinderwinkel maar heeft sinds enkele jaren ook vrouwenkledij in de rekken hangen. Het pand zit een beetje verstopt (je moet het steegje aan Dille en Kamille door) maar is zeker de moeite waard, zeker voor wie houdt van kleur en aaibare stofjes!

Merken: Baum Und Pferdgarten, Closed, Gestuz, Love Stories, Sea Me Happy ...



BOEKHANDEL GRIM

Van meesterwerken tot nagelnieuwe boeken, bij Boekhandel Grim tik je je nieuwe favoriete boek op de kop. Naast een uitgebreide selectie aan boeken voor volwassenen is er ook een mooi aanbod aan kinderboeken - Ik nam de ultieme Roald Dahl-klassieker mee om voor te lezen aan mijn twee liefste vriendinnetjes Mona en Jasmijntje wanneer ze nog eens komen spelen/slapen.



CANTINE CLEMENTINE

Ongetwijfeld een van de lievelingsplekken van Instagrammend Hasselt: Cantine Clementine. Dit taartenhuisje is zò heerlijk schattig! Proef er zeker een van hun zoete creaties vooraleer je weer richting huis vertrekt.



HASHOTEL

We brachten de nacht door in het HasHotel, een luxueus hotel in het hart van de stad. Zowel de kamer als de badkamer waren ruim en voorzien van een modern interieur met mooie materialen, het personeel was vriendelijk en het ontbijt was heerlijk uitgebreid (hallo Actimel en french toast!). Een aanrader! 


Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Visit Hasselt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten