Dit moet je weten wanneer je op zoek gaat naar een bruidsjurk

zondag 30 mei 2021

Al jaren pin ik zorgvuldig perfecte plaatjes en inspiratie voor 'later'. Kiekjes van mama's met bolle buiken, verloofde koppeltjes bij zonsondergang op het strand, piekfijn gedecoreerde tuinfeesten en... trouwjurken. Toen Gilles me eind maart ten huwelijk vroeg, dook ik dan ook vrijwel meteen mijn Pinterest-borden in op zoek naar wat ik door de jaren heen voor moois verzameld had. Tussen de vele beelden vond ik ook enkele foto's van bruidsjurken van het Belgische Rembo Styling en Marylise terug. Een aantal jaar geleden ging ik bij het familiebedrijf langs voor een reportage. Ik was toen zo onder de indruk van de vakkundigheid en het oog voor detail van het merk dat ik meteen bij thuiskomst mijn favorieten pinde. De ontwerpen waren (en zijn!) vernieuwend en een tikkeltje out of the box, helemaal m'n ding. Ik weet nog dat ik bij mijn bezoek aan het atelier dacht 'Als ik ooit zou trouwen, laat het dan in Rembo Styling of Marylise zijn.' En zo zal binnenkort geschieden!

Ik ging een tweetal weken terug langs bij Le Chapeau, de bruidsboetiek in Antwerpen die aan de wieg lag van de twee eerder genoemde bruidsmerken. Samen met bruidsstyliste Kenza ging ik er op zoek naar de trouwjurk van mijn dromen. Welke jurk het precies geworden is, laat ik hier uiteraard nog niet zien, maar ik vertel je wel graag wat ik tijdens mijn zoektocht naar de perfecte jurk geleerd heb. 


Zet Pinterest uit je hoofd
Scrollend door Pinterest alvast wat inspiratie opdoen en ontdekken wat er allemaal bestaat, is goed. Je vastpinnen (pun intended) op die ene droomjurk is dat niet. De kans bestaat namelijk dat die trouwjurk jaren geleden ergens aan de andere kant van de aardbol gefotografeerd werd en dus niet (meer) bij ons verkrijgbaar is of dat ze je simpelweg niet staat. Door met een open mind te starten aan je pasbeurt vermijd je ontgoocheling. Laat gerust aan de stylisten in de bruidsboetiek zien wat je mooi vindt en wat jouw stijl is, maar houd bij de start zoveel mogelijk opties open. Wie weet is dé jurk wel net diegene die je in eerste instantie niet zelf uit het rek zou hebben gehaald.

Houd je beste features in je achterhoofd
Bij het kiezen van je jurk houd je het best rekening met de delen van je lichaam waar jij het meest trots op bent. Je mag je beste features gerust accentueren! Heb je erg mooie benen, dan is een split misschien een goed idee. Ben je best tevreden met je slanke hals en uitgesproken jukbeenderen, kies dan voor een jurk met een diepe neklijn. Vraag raad aan de bruidsstylisten en bekijk samen met hen wat de opties zijn.
Tip van experte Chiara De Vlieger van Rembo Styling en Marylise:
Beperk je gezelschap
"Ik merk dat toekomstige bruiden vaker onzeker zijn wanneer er meerdere mensen bij de pasbeurt aanwezig zijn. Nog voor ze zelf in de spiegel hebben gekeken, vragen ze vaak al: "En, wat denken jullie?" De reactie van het gezelschap kan de mening van de bruid beïnvloeden en haar zelfs stress bezorgen. Daarom zou ik aanraden om 1, maximum 2 extra personen naar je pasbeurt mee te vragen. Kies voor mensen die je echt goed kennen en begrijpen en luister vooral naar je eigen gevoel."

Geen plaats voor gêne
Wanneer je trouwjurken gaat passen, trek je best ondergoed aan waarin je je comfortabel voelt en waarvan je het oké vindt dat de stylisten van de bruidsboetiek ze ook ziet. Helemaal zélf een trouwjurk aantrekken is niet eenvoudig, de stylist komt je daarom helpen in de paskamer. Bereid je hierop voor en probeer je gêne zoveel mogelijk opzij te zetten. Wanneer je kiest voor wit of huidskleurig ondergoed zit je altijd goed!
België is Amerika niet
Wie Say Yes To The Dress gekeken heeft, kijkt wellicht uit naar het moment waarop het gezelschap gezamenlijk in tranen uitbarst wanneer je dan eindelijk dé jurk gevonden hebt. Reality check: het gaat er heus niet zo theatraal aan toe in een doorsnee Belgische bruidsboetiek! Het vinden van de perfecte jurk is superfijn maar hoeft niet per se een emotioneel moment te zijn. Twijfel niet aan de jurk die je zo mooi vindt omdat ze jou of je mama of zus niet tot tranen beroerd heeft. 

Slaap er een nachtje over
Een trouwjurk is vaak een echte investering, het is dan ook helemaal oké om nog even bedenktijd te vragen vooraleer je tot kopen overgaat. Neem voldoende foto's van jezelf in de jurk zodat je er de dagen na de pasbeurt nog eens naar terug kan kijken. Vergeet ook niet om een foto van het label van de jurk te nemen zodat je, wanneer je de bruidsboetiek opbelt om de jurk te bestellen, de details nog even extra kan bevestigen. 
Le Chapeau
Frankrijklei 72, 2000 Antwerpen

Bedankt aan Chiara voor de aangename babbel en mooie samenwerking. Dankjewel aan Kenza van Le Chapeau voor de fijne ontvangst!
Fotografie: Simon Ramboer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten