5 keer de lekkerste Genste take-away

vrijdag 1 mei 2020


Corona heeft ons intussen al een hele tijd in z'n macht. Hoewel er stilaan zicht is op versoepeling van de maatregelen, lijkt het erg onwaarschijnlijk dat restaurants en ontbijt- en lunchbars binnenkort opnieuw open mogen. En dat kan voor onze Gentse horeca vreselijke gevolgen hebben. Het is dan ook meer dan ooit van belang om zij die ons al jaren laten genieten van al hun lekkers, nu te steunen. Moeilijk is dat niet: bestel gewoon take-away #supportyourlocals #kooplokaal!
5 van onze persoonlijke favorieten:

ONTBIJT/BRUNCH
Madam Bakster AKA Madam Boxter
Laura doopte kort na de verplichte corona-sluiting van haar koffiehuis het merk Madam Bakster om tot het wel erg toepasselijke Madam Boxter. (Zo goed als) al het lekkers dat op de kaart van het koffiehuis staat, wordt nu via Cargovélo of met de post aan huis geleverd. Doos open en genieten of toch liever eerst zelf nog wat bakplezier? Naast de kant-en-klare boxen zijn er ook bak-het-zelf boxen!
  • Bij ons op het menu: al het lekkers uit de brunchbox (niet meer zelf te bakken) - fruitsap, rijstpap, kokosyoghurt met frambozencoulis en fruit, verschillende soorten granola, bananenmuffins, appelcrumble, brood, 'eier'salade, huisbereide hazelnootpasta, scones, confituur, chocolate chip cookies en bananen-spelt pannenkoeken (zelf te bakken)
Luv L'oeuf
In niet-corona-tijden staat er standaard een lange wachtrij voor de deur, Luv L'Oeuf is dan ook niet zomaar een brunchbar, maar eentje waar ontbijt op z'n Amerikaans een Belgische toets krijgt: van Eggs Bennie tot wafels met zowel hartige als zoete toppings en French Toast. Ook de moeite om te ontdekken: Fingers&Sandwiches, het gloednieuwe concept van de bezielers van Luv L'Oeuf!
  • Bij ons op het menu: de brunchbox met fruitsalade, oreo pancakes, breakfast bagel met eiersalade en homemade baconjam, pasta carbonara, quiche met dille, broodpudding en kleine ontbijtkoekjes

LUNCH
Hawaiian Poké
Dé food trend van het voorjaar 2020? Zonder twijfel de poké bowl. Zoals de naam al doet vermoeden, komt deze trend uit Hawaii overgewaaid. Daar eten ze sinds jaar en dag rijst, groenten en - vaak rauwe - vis en vlees uit een kommetje. Om het geheel nog lekkerder te maken, kan je je bowl afwerken met allerhande toppings (van nacho's tot furikake en sesam).
  • Bij ons op het menu: zelf samengestelde bowl met verse ingrediënten (onze favoriete ingrediënten zijn de farm chicken, marinated nordic salmon, edamame en wasabi mayo!)
DINER
Gaston
Zowel in de zomer als in de winter kan je bij Gaston terecht voor het allermooiste uitzicht op de Gentse skyline. Ook nu de deuren van het restaurant gesloten zijn, kan je nog van het panorama genieten... Wanneer je enkele van hun heerlijke gerechten afhaalt! Gaston staat voor lekker van bij ons, op hoog niveau, en dat is ook zo tijdens de coronaperiode!
  • Bij ons op het menu: Velouté van Belgische asperges uit Assenede, Gastons genereuze Noordzeegarnaalkroketten, Chili sin carne met taco's, guacamole, cheddar, zure room Vanier Gent, Varkenswangetjes met Gentse Crabbelaer en krieltjes uit de oven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten