#binomeathome: onze slaapkamer

woensdag 3 juli 2019
Wie ons al een tijdje volgt, hier of op Instagram, weet dat wij, wat interieur betreft, de cleane Scandinavische stijl al lang achter ons gelaten hebben. We houden wel van een gezonde dosis kleur (had je onze veranda met okergele wand al gezien?) Het was dan ook evident dat onze slaapkamer een gepast kleurtje kreeg. Ooit schreef ik in opdracht van vtwonen een artikel rond kleur kiezen in huis, en daaruit leerde ik dat kleuren altijd een bepaalde associatie opwekken. Zo zou geel je energie geven en zorgt blauw net voor rust. 


spiegel: DOIY via JUTTU, kaarsenhouder: Casa, glazen potje: Sissy Boy

Toen mijn oog tijdens het verfshoppen op de perfecte tint hemelsblauw viel, was de keuze dan ook snel gemaakt. We werkten de pasgeverfde wanden af met frivole lijsten (ja, die heeft Gilles met een beetje hulp van zijn broer helemaal zelf geplaatst - en dat was allesbehalve een sinecure). De vloer kreeg nadien nog een extra laagje kleur en vernis, en dan kon het leukste werk beginnen: het inrichten. Het kleurpalet bleef vrij sober: we combineerden het hemelsblauw met verschillende rozetinten, gouden accenten en hier en daar wat groen. Het poefje aan ons bedeinde en de sofa in de hoek tikten we in de tweedehandswinkel op de kop, en we zijn er nog steeds helemaal weg van.

lamp: Philips Hue // bed: IKEA, beddengoed: Zara Home, roze poef: kringloopwinkel, plaid: H&M Home, matten: IKEA
donkerroze kussens: Casa, gestreept en lichtroze kussen: H&M Home

Hoewel we hier intussen al zo'n klein jaar wonen, is de slaapkamer nog steeds niet volledig af. Zo zijn we nog op zoek naar de perfecte vintage ladekast en zou een extra plant hier en daar ook niet misstaan. En misschien kunnen de muren ook nog wel wat aankleding gebruiken... Ach, Béyoncé wasn't built in one day, dus lig ik er niet wakker van. Op onverwachte momenten echte pareltjes op de kop tikken is zoveel fijner dan overhaast te werk gaan.

zetel: kringloop, camelkleurig kussen: Casa, lichtroze kussen: H&M Home / tafeltje en kandelaar: Sissy Boy, kaders: Hema, parfum: Chloé, spiegel: IKEA, theelichthouder: gekregen

schilderij: Serge Creuz, houten hand: Bali

1 opmerking:

  1. Supermooi gedaan! Hoe groot is deze kamer? En welke kleur is het precies?

    BeantwoordenVerwijderen