5 modelessen die ik van princess Diana leerde

zondag 16 juni 2019
Toen ik op vrijdagavond al voor de tweede keer deze week begon aan een strijkmarathon, stemde ik - na het inhalen van de laatste aflevering van Love Island (#guiltypleasure) - af op een reportage over Meghan en Harry, ontegensprekelijk het meest besproken duo van het afgelopen jaar én mijn favoriete celebrity koppel allertijden. In de uitzending kwamen niet alleen het huwelijk van het koppel, de exuberante baby shower van Meghan en de zwangerschapsaankondiging aan bod, maar werd ook Meghan's kledingstijl uitvoerig besproken. En wat blijkt? De Dutchess of Sussex brengt met haar kledij maar al te graag een eerbetoon aan haar overleden schoonmoeder. Meg werd al ontelbare keren gespot in outfits die zowaar uit de garderobe van wijlen Lady Di geplukt leken. Zo droeg ze onder andere begin dit jaar een fantastische colour blocking outfit die die het ultieme bewijs is dat paars en rood de mooiste kleurencombo aller tijden is (en die mij over de streep trok om zelf ook met het kleurenpallet aan de slag te gaan).
Maar, ere wie ere toekomt, voor deze look haalde Meg dus de mosterd bij Diana. En dat hoeft niet te verwonderen, want princess Diana ontpopte zich in haar korte leven tot een echt modeicoon, en dat niet alleen voor de Britten, maar voor zo goed als elke vrouw van het westelijk halfrond. Dit zijn de modelessen die ik van haar leerde.

DE POLKADOT = BLIJVER

Aan één print bleek princess Diana verknocht: de polkadot. Speels zonder ongepast te zijn en dus de ideale print voor een jonge, guitige royal als zij.EEN TWO-PIECE IS ONMISBAAR IN JE GARDEROBE

Ook royals hebben wel eens een fashion crisis. Diana’s oplossing? Een aantal degelijke two pieces die je op gelijk welk moment – casual of net iets gekleder – aan kan.
SNOER JE TAILLE IN

Van getailleerde jurken tot oversized sweaters met riem, Diana leerde haar volk hoe op een gemakkelijke en appropriate manier hun vrouwelijke vormen te accentueren.
LAAT JE SCHOUDERS ZIEN

We moeten het Lady Di nageven, ze weet als geen ander haar vrouwelijke troeven uit te spelen. Naast de taille is ook het sleutelbeeneen ultravrouwelijk deel van het lichaam, iets waar we best trots op mogen zijn. Diana koos dan ook regelmatig voor jurken met sweetheart neckline, off the shoulder en one shoulder dresses.DE PERFECTE JEANS IS ER EEN MET HIGH WAIST

Uiteraard hulde Diana zich niet altijd in mantelpakjes en maxijurken met sweetheart neckline. Haar signature off duty look: een gemakkelijke blouse, mom jeans met hoge taille en loafers. Heerlijk comfortabel en zo flatterend.Geen opmerkingen:

Een reactie posten