Soldenshoppen voor dummies: 5 tips

donderdag 4 juli 2019
Ah, solden! Elk seizoen opnieuw is het weer aftellen naar die heerlijke afprijzingen die ervoor zorgen dat we zonder al te veel schuldgevoelens ons (virtueel) winkelmandje vol kunnen laden. Voor zij die net zoals ik nog het liefst old school de winkels intrekken om items te scoren, zijn hier 5 tips.

blouse en rok: &Other Stories, muiltjes: Sacha

RUIM JE HUIDIGE GARDEROBE OP
Out with the old, in with the new. Maak plaats voor je nieuwe stukken door andere items weg te doen. Stel je bij elk stuk dat in je kast hangt steeds de vraag: heb ik dit het laatste jaar nog gedragen. Neen? Dan kan je het met een gerust hart naar de kringloop brengen of het aan een familielid, vriend of kennis geven.

Door je kast nog even binnenstebuiten te keren, weet je ook meteen waarvan je al genoeg hebt, en wat je nog kan gebruiken. 

DOE VOORONDERZOEK
Niets zo vervelend als doelloos rekken afschuimen. Bereid je daarom goed voor en snuister al even in de online sales van de winkels die op je lijstje staan. Zo kan je gericht op zoek gaan naar een bepaald stuk dat je écht wil. 

Stippel alvast een route uit. Heeft één bepaalde winkel een stuk dat je koste wat het kost wil? Ga dan eerst daar langs. Ga ook eens langs bij de winkels die normaal gezien enkel spullen hebben die niet binnen je budget passen. Misschien is die ene dure handtas aan -50% korting wél haalbaar?

VROEGE VOGEL
Akkoord, ook ik blijf tijdens het weekend liever wat langer in bed liggen, maar geloof me, vroeg opstaan is tijdens de solden echt de moeite waard. De eerste 2 uren dat de winkels open zijn, zijn cruciaal. Dàt is het moment waarop je het bos nog door de bomen ziet en kledingstukken kan passen zonder uren aan te schuiven. 

PASSEN ALS EEN PRO
Aanschuiven aan de paskamers vind ik tijdens het soldenshoppen pure tijdverspilling. Daarom trek ik steevast kledij aan waarover ik makkelijk een trui, jurk of rok kan aantrekken en draag ik schoenen waarin ik in één beweging uit- en instap. 

DAMAGE CONTROL
Bepaal op voorhand je te besteden bedrag en overschrijd het niet. Denk bij elk stuk goed na of je het wel écht gaat dragen, ook al kost het twee keer niets. Kan je er bijvoorbeeld items uit je huidige garderobe mee combineren? En heb je een paar schoenen dat je erbij kan dragen? Op die manier vermijd je miskopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten