Fan van: Love Beauty and Planet

vrijdag 28 september 2018
Love Beauty and Planet douchegel en body lotion.
Goed voor huid en haar en niét schadelijk voor onze planeet en haar fauna en flora, Love Beauty and Planet, de nieuwste toevoeging aan mijn badkamerkast, is er niet zomaar eentje. Het vegan Unilever-zusje van o.a. Dove en Zwitsal werd ontwikkeld met het idee dat verzorging en milieuvriendelijkheid hand in hand gaan, zonder aan effectiviteit én een lekkere geur in te boeten. 4 x waarom ik fan ben:

 natuurlijke, vegan ingrediënten
De producten van Love Beauty and Planet worden gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten als organische rozemarijn, kokosolie en sheaboter die op een verantwoorde manier geteeld worden door lokale, kleine boeren uit alle hoeken van de wereld (van Burkina Faso tot Frankrijk en Australië). In de formules zitten geen siliconen noch parabenen en kleurstoffen waardoor het haar en de huid op een natuurlijke manier gereinigd worden. Het merk kreeg trouwens het European Vegetarian Union-label, waardoor de producten ook uitermate geschikt zijn voor vegans.  

 recycleerbare (en wondermooie) verpakking
Niet alleen de ingrediënten zijn lief voor de planeet, de verpakking van de douchegels, body lotions, scrubs en shampoos zijn (op de doppen na) 100% recycleerbaar en dus niet nefast voor het milieu. Ook niet onbelangrijk: de branding van Love Beauty and Planet zit wat mij betreft helemaal goed. De flacons mogen gerust in de douche of op de wastafel blijven staan. Zelfs wanneer er een bezoek met rondleiding (want pas verhuisd) op de planning staat.

 transparantie
Het merk maakt er een erezaak van om over al haar ingrediënten, leveranciers en formules transparant te communiceren. Zo kan je op hun website lezen waar hun bestanddelen vandaan komen en hoe ze omgaan met hun CO2-verbruik.

 geur
Ondanks het feit dat er geen synthetische stoffen werden gebruikt, ruiken de producten die ik testte (de Delightful Detox shower gel en de Luscious Hydration body lotion) heer-lijk. Personal favourite is de coconut water & mimosa flower-lijn - neemt me meteen mee terug naar Bali waar ik elke dag kokossmoothies dronk en hdraterende crèmes à volonté smeerde. 

coconut water & mimosa flower


Ingrediëntenlijst van de Love Beauty and Planet douchegel.
Shower gel Delightful Detox - 500 ml (€ 7,49) en body lotion Luscious Hydration - 400 ml (€ 8,99). Verkrijgbaar bij Bol.com en Albert Heijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten