Waarom FACTS stiekem ook iets voor mode- en beautyliefhebbers is

dinsdag 2 oktober 2018



Tweemaal per jaar vindt FACTS plaats, de Belgische expo voor liefhebbers van o.a. strips, cosplay, anime en fantasy. Al wie aanwezig is op de beurs wordt gecategoriseerd onder de noemer ‘geek’, volgens de Cambridge Dictonary iemand die "veel weet over wiskunde, computers en wetenschap en die vaak ietwat saai of vreemd is." Wel, ik zag er vooral mensen die, gehuld in geweldige creaties, genoten van de vriendschap en van het moment. Allesbehalve een saaie of vreemde bedoening, dus. Uitgenomen de Chinese anime rollenspelen - nooit eerder zoiets geks gezien. Ikzelf heb er voor het 2e jaar op rij ook opnieuw enorm van genoten. Niet per se omdat ik gek ben op games of fantasy (hoewel je me gerust een die hard Harry Potter-fan mag noemen, ik verslond de reeks intussen al zo'n 6 keer) maar omdat FACTS ook een geweldige plek is voor wie van mode en beauty houdt. Here's why.

FUNKY FASHION
We spotten het de voorbije seizoenen al meermaals bij modehuizen als Jeremy Scott, Prada, Moschino en Tom Ford: T-shirts met grafische print en verwijzingen naar de comic cultuur. Op FACTS vind je er in de meest funky kleuren en met de leukste quotes en prints. Combineert makkelijk met een jeans voor een casual look of met een pak wanneer je voor chique met een twist gaat (ik droeg een geeky shirt op Paris Fashion Week vorig jaar). Bovendien werkt het kleurgebruik in comics inspirerend. Colour blocking? Superman deed het al jaren voor het hot was.



ASIAN BEAUTY
FACTS zou je ook gerust de hoogmis der Asia lovers kunnen noemen. Van sushi tot de typische anime en vreemde Aziatische frisdranken of snoep: je vindt er werkelijk alles. Zo ook Asian beauty. Akkoord, er is maar één stand met beautyproducten (en die is ook meteen de kleinste van alle FACTS-standjes), maar je kijkt er wel je ogen uit. Voor elk kwaaltje een maskertje en wel zo'n 30 verschillende producten tegen blackheads - ik kwam, ik zag, ik kocht...

MINI FASHION WEEK

Wie de bombastische silhouetten op de catwalks in New York, Parijs of Milaan weet te appreciëren, kan niet anders dan onder de indruk zijn van de cosplaykostuums op FACTS. Het mogen dan wel geen designers met klinkende naam zijn, wat sommige geeks in hun eentje klaar weten te spelen... Daar neemt menig ontwerper z'n petje voor af.



OUTFIT DETAILS
blazer AMATØR, T-shirt Target, laklederen rok Topshop, over the knee boots Sacha

Geen opmerkingen:

Een reactie posten