Getest | Geen hoofdpijn meer met See Concept brillen

zondag 27 maart 2016
Wearing: See Concept Blue Tortoise glasses, Mango knit and Levis jeans

"Computer- en andere schermen zijn bijzonder bezwarend voor de ogen." 

Tot voor de zomer van 2015 hechte ik weinig tot geen belang aan die uitspraak. Ik besteedde heel wat van mijn tijd achter mijn computerscherm en mijn iPhone kleeft al zo'n 3 jaar standaard aan mijn hand vast. Ik was dus wel wat gewoon - dacht ik. Tot ik in juli en augustus voor een vakantiejob van 9 to 5 tegenover een computerscherm belandde en intensieve hoofdarbeid moest verrichten. Vier weken en heel wat momenten van barstende hoofdpijn later, moest ik toegeven dat ik de kracht van zo'n monitor wel onderschat had. Computerschermen kunnen er weldegelijk voor zorgen dat je last krijgt van prikkende of droge ogen of heel erge hoofdpijn. In mijn geval was het een combinatie van de twee - mijn lichaam wilde me duidelijk iets vertellen. 

Aangezien ik een toekomst als redactrice, schrijver of all-round computer gebruiker wel zie zitten, moest ik een oplossing zien te vinden. En ik heb ze gevonden, althans, dat denk ik toch. Tijdens de eerste week van mijn stage bij Belmodo botste ik in Rewind Gent op de See Concept collectie. See Concept heeft leesbrillen, zonnebrillen, gewone fashion brillen en dus ook screen glasses. Volgens de See Concept opticiens filteren de screen glasses zo'n 40% van het blauwe licht dat een computerscherm 'uitstraalt' waardoor de ogen meer rust krijgen. Het gevolg hiervan is dat je geen pijnlijke ogen of hoofdpijn krijgt en dus perfect een hele dag op kantoor naar je scherm kan staren. 

Maar klopt dit nu? Wel, als ik uit persoonlijke ervaring spreek, kan ik zeggen dat ik beduidend minder last heb van hoofdpijn, hoewel ik nu toch al zo'n 7 weken op kantoor achter een monitor vertoef - en ook op kot niet van mijn scherm weg te slaan ben. Ik durf niet met 100% zekerheid zeggen dat de bril perfect 'werkt', maar ik ben alleszins fan. Ook wel een beetje omdat het model echt supermooi is, en ik een zwak heb voor brillen. <3

See Concept screen glasses - €40,00 - verkrijgbaar online of bij Rewind Gent.

Written by Amélie De Rycke