Cocktail | Lente asperge gin

dinsdag 29 maart 2016
De gin-hype is nog lang niet over. Zoals velen vul ook ik mijn collectie zo vaak mogelijk aan met nieuwe smaken en wacht nooit lang om ze uit te proberen. Een GT is voor mij niet zomaar een mix van de eerste de beste gin en tonic. Nee, in een goede recept kruipt wel wat tijd, en ik experimenteer graag. Je zal hier dan ook maandelijks een nieuw recept kunnen terugvinden. Beginnen doe ik met één van mijn favorieten van het moment: de Meyer's Gin M2


Met het aspergeseizoen voor de deur moet de ideale gin wel de Meyer's Gin M2 op basis van asperges zijn. Omdat wij nog steeds trotse Vlamingen zijn, baseerde ik mij op het Asperges à la flamande recept. 

Nodig?
Meyers's Gin M2,een kuipglas, ijsblokken, limoenzeste, peterselie, jeneverbessen, peperHoe?
Koel het glas door de ijsblokken erin rond te laten draaien. 
Voeg 5 cl Meyer's Gin M2 toe. Hou de Asperges à la Flamande in ere te door er een aantal takjes peterselie aan toe te voegen. 

Voeg de Schweppes Pink Pepper toe.
Om de GT nog net dat tikkeltje frisser te maken voeg je er nog een beetje zeste van limoen aan toe. Very Spring, indeed!


Om het kruidige karakter van de Schweppes Pink Pepper te versterken voeg ik er nog een snuifje peper aan toe. 
Werk de GT af met jeneverbessen

Cheers!

Written by Gilles Claeys.