Dankzij deze trend sta je 's ochtends maar 5 minuten voor je kleerkast

woensdag 2 december 2020


Ik ben een fervent snoozer. Zo eentje die zich gemakkelijk tot vijf keer toe 'nog eventjes omdraait' om dan snel een outfit uit de kast te graaien en met spoed naar het werk te vertrekken. Op dagen dat ik niét op voorhand heb nagedacht over wat aan te trekken, ga ik resoluut voor monochroom: een outfit in één tint. Die is niet alleen makkelijk - en dus ook snel - samengesteld, maar oogt ook gesofistikeerd. Bovendien  zorgt een monochrome look er ook voor dat je er instant langer uitziet. Alleen maar voordelen dus!

Enkele spelregels voor deze fashion quick fix:

Varieer in tinten
Iedereen gaat zo nu en dan wel eens monochroom de deur uit, al is dat meestal 'gewoon' in zwart, grijs of blauw. Wanneer je voor meer opvallende kleuren gaat, varieer dan met verschillende tinten om diepte in je outfit te creëren.

Speel met texturen en materialen
Om het geheel interessant te houden, kies je best voor een combinatie van verschillende materialen en texturen. Combineer bijvoorbeeld een ruwe jeans met een luxueuze stof als velvet of een wollen trui met een glanzende satijnen rok. Ook prints kunnen een leuke toevoeging zijn aan je ton-sur-ton outfit.

Contrasterende accessoires
Kies voor een handtas of een paar schoenen in een kleur die contrasteert met je look. Die breken als het ware het totaalplaatje en leggen nòg meer de nadruk op je outfit in één kleur.

Outfit via Terre Bleue
Geen opmerkingen:

Een reactie posten