een weekendje vakantiepark met een eenjarige

zondag 26 maart 2023

Bij het woord 'vakantiepark' denk ik, zoals zovelen, spontaan terug aan de huisjes met gelig beige muren, houten plafonds, muffe gordijnen en ouderwetse salons uit riet. Wat een contrast met het heerlijke vakantiepark Roompot Beach Resort in Nieuwvliet-Bad waar we onlangs een verlengd weekendje spendeerden!


Dit is waarom wij fan zijn van Roompot.


MODERNE TINY HOUSES, LODGES OF VILLAS

Je boekt je vakantie niet alleen rekening houdend met het aantal personen maar ook op basis van het type vakantie dat je voor ogen hebt. Zo zijn er onder andere gezellige tiny houses voor wie back to basics wil, culinaire villa's voor wie op vakantie graag kokkerelt (er is naast de standaard keukentools ook een airfryer, luxe koffiezetmachine met melkopschuimer en een keuken-en ijsmachine), babylodges met babykamer met babybedje, -badje en verzorgingstafel, Kooslodges waar de kinderen de baas zijn (Koos het konijn is de mascotte van Roompot), hondenlodges met bench, mand en omheinde tuin en lodges met infraroodcabine en dubbele douche voor wie graag éxtra geniet.


Wij kozen voor die laatste. Wellnessen terwijl de baby in de kamer ernaast slaapt? Yes please!
De lodge deed ons met haar houten façade en een beetje denken aan een hedendaags strandhuis. Binnen was alles licht en modern, zonder aan gezelligheid in te boeten. Hoe leuk zijn die zeteltjes?

Dit is een roomtour van ons huisje toen we 's avonds aankwamen:


Enkele troeven van ons huisje:

  • de grote raampartijen en het hoge plafond in de leefruimte zorgden voor extra veel licht
  • de dubbele douche - Jacqueline speelde vrolijk tussen ons in terwijl wij douchten
  • een wasmachine om alles te wassen vooraleer we huiswaarts keerden
  • USB-poorten naast het stopcontact in de slaapkamer
  • veel ruimte in het leefgedeelte - ideaal voor (een) spelend kindje(s)
  • er is een een stofzuiger - handig met een kleine smospot in huis


INDOOR/OUTDOOR FUN

Aan de ingang van het Beach Resort ligt het Centrum. Hier kan je niet alleen terecht voor inkopen en lunch of diner maar vind je ook het zwembad en de indoor speeltuin en Kids Club waar op vaste momenten geknutseld wordt, spelletjes worden gespeeld of waar je Koos kan ontmoeten. Ideaal bij fris (regen)weer. Ook buiten valt er vanalles te beleven. Zo zijn er doorheen het hele park kleine speeltuintjes en is er een minigolfterrein.


AAN ZEE


Het resort ligt op een steenworp van de zee. Wanneer je aan het Centrum de brug oversteekt, heb je meteen zicht op het strand. Je kan op het domein een bolderkar huren om zo gemakkelijk al je spullen naar zee mee te nemen. Een wandeling in de duinen (of een fietstocht langs de duinen - je kan een (elektrische) fiets huren) is trouwens ook bij koud weer een echte aanrader!ALLES TER PLEKKE (AFHALEN)


Inkopen doen op voorhand is niet nodig. In de shop in het Centrum vind je alles wat je nodig hebt. Van pampers tot yoghurt en beleg, gezelschapsspelletjes, watjes en streekproducten. Er is zelfs koffie on-the-go. 


Over de middag of 's avonds kan je bij het restaurant (met heerlijke openhaard!) terecht voor lunch of diner. Je kan ook bij de snackbar frietjes of pizza afhalen om in het huisje zelf op te eten. Ook gourmet is mogelijk. Die kan je via de app (zie hieronder) bestellen en afhalen.


ROOMPOT APP


Op de Roompot-app vind je alle nodige informatie over je vakantiepark terug - van de faciliteiten tot een plattegrond, de activiteiten van de dag en handleidingen van de toestellen in je huisje. Het is ook mogelijk om via de app extra's te bestellen vooraleer je incheckt. Dit kan een starterspakket zijn met handdoeken en verzorgingsproductjes van Rituals of een uitgebreid gourmetbuffet (met toestel). 


PRAKTISCH


Wij verbleven in het Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad, net over de grens België-Nederland.
Adres: Zeedijk 24, 4504 PN Nieuwvliet, Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten