Cocktail | Colonel gin

dinsdag 13 december 2016
- GILLES -
Pierre, Nicolas en Alexandre Indekeu, drie Kortrijkse broers met een passie voor gin, lanceerden afgelopen maand Colonel Gin, een pittige gin op basis van Afrikaanse cacao, lavendel, rozemarijn en tijm. Volgens de legende was de kolonel een streng en punctueel persoon die van het leven genoot. Op het einde van z'n carrière schonk hij tijdens een samenkomst met een deel van zijn regiment voor iedereen een eigen gebrouwen gin uit. Wie de gouden kogel, die de kolonel voor het uitschenken in de fles had gedaan, in z'n glas kreeg, mocht de plaats van de kolonel innemen.
Geïnspireerd door het verhaal en - vooral - benieuwd naar de smaak, experimenteerde ik dit weekend met de Colonel Gin.
 Ik koos drie botanicals die ook aan de basis van de gin zelf liggen: zeste van sinaasappel, gedroogde tijm en jeneverbes. Op die manier wordt de smaak nog sterker. Bovendien zorgt het drogen van de tijm er ook voor dat de smaak nog net iets pittiger wordt. De blaadjes munt zorgen dan weer voor een frisse toets.
Als tonic koos ik voor de Thomas Henry Tonic Water, omdat die qua smaak vrij neutraal is en de balans bewaart. Dit recept is eigenlijk maar een richtlijn, dus experimenteer vooral zelf! Cheers!Geen opmerkingen:

Een reactie posten