Getest | Café Costume

zaterdag 30 januari 2016

Weinigen die het weten, maar Gilles en ik hebben een kleine verslaving aan How I met your mother, de Amerikaanse serie met o.a. Josh Radnor, Jason Segel en Neil Patrick Harris. Het is vooral voor de vertolking van de laatste acteur (Neil Patrick Harris speelt met overtuiging de fervente rokkenjager Barney Stinson) dat wij een voorliefde hebben. Nu valt er van een macho en womanizer als Barney Stinson niet al te veel te leren. Toch is er eén iets dat de blonde Stinson ons - en dan vooral Gilles - bijbracht: suit up


Gilles had altijd al een zwak voor kostuums, maar vond nooit echt een exemplaar dat hem volledig paste (why the hell vallen die vesten altijd zo breed uit?) Hij besloot vorig jaar dan ook om te investeren in een op maat gemaakt exemplaar. We hadden al veel goeds gehoord over Café Costume en maakten met heel wat verwachtingen een afspraak bij de Gentse afdeling.

Onze informant had niet gelogen, Café Costume gaat zeer gedetailleerd en klantvriendelijk te werk.  Gilles ging in totaal vier keer langs, eén keer om een afspraak vast te leggen (dit kan natuurlijk ook telefonisch), eén keer om zich te laten opmeten, de stoffen, knopen en afwerking te kiezen en twee keer voor een pasbeurt. Alle aanpassingen werden op voorhand besproken en met oog voor detail afgewerkt. Aan de binnenzijde van de vest werd trouwens zijn naam genaaid! 

Het resultaat mag er volgens ons dan ook echt zijn, het pak is legen -wait for it- dary, legendary*Gilles is wearing: Café Costume suit, Sacha shoes, Sock You socks, Gemini bracelet and Rodania watch. 

Gilles betaalde €699,00 voor zijn maatpak. De prijs is afhankelijk van de stoffenkeuze die je maakt, een kostuum uit de minst dure stof heb je al voor €599,00.


*stopwoord van Barney Stinson uit How I met your mother. Nog nooit gezien, shame on you en klik hier.

Written by Amélie De Rycke